Praktische veldbijeenkomst over duurzame maisteelt, sorghumteelt en doorzaaien van kruidenrijk grasland

Publicatiedatum: 06 oktober 2023

Op woensdag 18 oktober a.s. organiseert Van Geresteijn Loonbedrijf BV een praktische veldbijeenkomst waarin verschillende proefvelden worden toegelicht. Hierbij zal gekeken worden naar de teelt van Sorghum. Waarom is dit droogte-tolerante gewas gezaaid, wat zijn de voor- en nadelen, en hoe bepaal je het oogsttijdstip? Verder zal er gekeken worden naar een optimale bemestingsstrategie voor snijmais op basis van resultaten van bemestingsproeven op het proefveld. Vervolgens zal er ook uitleg gegeven worden met betrekking tot het doorzaaien van kruiden in grasland, inclusief kansen, bedreigingen en verschillende methoden van doorzaaien.

Ook zullen er verschillende demonstraties plaatsvinden. Het doorzaaien van kruiden zal gedemonstreerd worden, waarvoor de geïmporteerde Novag doorzaaimachine wordt gebruikt. Daarnaast zal de sorghum en snijmais worden geoogst, gewogen en bemonsterd. Barrie van Geresteijn en adviseurs van DLV Advies zijn vanaf 13.00 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom!

Programma

13.00 uur Inloop en ontvangst
13.30 uur Sorghum teelt op zandgrond ; hoe en waarom door Rowan Timmer van GEDO
14.00 uur Duurzame maisteelt op zandgrond; bespreking bemestingsproef door Paul Blokker van DLV-Advies
14:30 uur Kansen en bedreigingen van kruidenrijk grasland. Wat kan het u opleveren? Door Edith Finke van DLV-Advies en kruiden doorzaaien  door Dennis Minnen met de Novag doorzaaimachine; wat zijn de technische details en hoe werkt de machine in de praktijk?
15.15 uur

Machine demonstratie:

  • Kruiden doorzaaien met de Novag doorzaaimachine bij Henri van Luttikhuizen (buurman)
  • Oogsten Snijmais
  • Oogsten Sorghum
16.00 uur Einde veldbijeenkomst met hapje en drankje.

 

Locatie

Locatie:             van Geresteijn Loonbedrijf BV. Vinkekampweg 6, 3774 PL Kootwijkerbroek
Parkeren:          u kunt ter plaatse parkeren

Aanmelden

Aanmelden is in verband met de catering gewenst. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Barry@loonbedrijfgeresteijn.nl.

Met vriendelijke groet en we hopen u 18 oktober te zien.

 

Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw 2024

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 9 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap...

Lees verder

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Meer nieuws