Asbest: risico's in beeld

Publicatiedatum: 04 juli 2017

Een jaar geleden was het raak, door een grote storm in Zuidoost Brabant werden veel asbestdaken vernield. Verzekeraars draaiden veelal op voor de schade en de vervanging van de daken. Met het oog op de wetgeving, die in 2024 asbestdaken verbiedt, wijzigen de verzekeraars massaal de voorwaarden: vergoeding tegen vervangingswaarde, uitsluiting van asbest of varianten hier op. Zij willen niet opdraaien voor de saneringskosten.

Voorwaarden voor financiering bij aanwezigheid asbest

Niet alleen de verzekeraars maken een terugtrekkende beweging, ook banken stellen meer eisen aan de financiering van nieuwbouw als er nog asbest op bestaande stallen ligt. Zo stelt de ene bank als voorwaarde dat de vervanging van het asbest gefinancierd zou moeten kunnen worden (of moet kunnen uit beschikbare eigen middelen) bij een ander dient het asbest geheel verwijderd te worden bij nieuwbouw.

Laat je niet verrassen

Zorg dat je de risico’s helder in beeld hebt bij een calamiteit, nieuwbouw of in 2024. Risicomanagement is een onderdeel van je onderneming, laat je niet verrassen door de asbest. Stel een heldere strategie op zodat je weet waar je aan toe bent. Denk hierbij ook aan de mogelijkheden voor subsidie voor het verwijderen van asbest. Vraag aan je verzekeringsadviseur wat de (gewijzigde) voorwaarden inhouden, gelet op de bovenstaande ontwikkelingen.

Is het dak geheel of gedeeltelijk verzekerd? Heb je twijfels? Neem contact op met Boer & Wet. De adviseurs bij Boer & Wet beoordelen de voorwaarden graag voor je.
Heb je een conflict met de verzekeraar? Stelt de bank aanvullende eisen bij nieuwbouw en heb je hulp nodig bij de financiële onderbouwing? Neem ook contact op met DLV Advies. De specialisten staan jou te woord en werken nauw samen met de adviseurs bij Boer & Wet.

Boer & Wet is een samenwerking van DLV Advies en Goorts + Coppens Advocaten en Adviseurs. Zij zorgen voor inzicht in bedrijfsrisico’s en zorgen dat ondernemers bewust kunnen kiezen welke risico’s ze willen nemen en welke ze tot een minimum willen beperken.

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden