Goed recept niet veranderen

Publicatiedatum: 29 augustus 2016

Melkveebedrijf Baan in Oud-Alblas heeft een unieke ligging vlakbij een woonwijk. Toch heeft dit niet tot problemen geleid bij uitbreiding van het bedrijf.

In 1974 werd de eerste en in 1983  de tweede ligboxenstal gebouwd. In 2012 werd de eerste ligboxenstal afgebroken. In 2013 kon er gemolken worden in een compleet nieuwe melkveestal met ruimte voor 250 koeien. Christiaan de Ruijter begeleidde de maatschap bij deze verandering. “De stal moest zeer functioneel ingericht worden omdat het duo het met z’n tweeën wilde behappen. De beschikbare ruimte moest maximaal benut worden. Vanuit dit punt zijn we vertrokken met het ontwerp en de tekeningen.”

Beschikbaar oppervlakte maximaal benut

Binnen de outlines is de architect van DLV Advies gaan tekenen om het beschikbare oppervlakte maximaal te benutten. De vormgeving is opvallend te noemen. Ondanks de capaciteit van het bedrijf, doet het geheel niet kolossaal aan.

Lees wat het resultaat is geworden in het complete verhaal van de familie Baan.

Melkvee- en varkensbedrijf Kroese geeft invulling aan koerswijziging

In 2021 hield Erik Kroese naast melkvee 9.000 varkens verdeeld over vijf locaties. Met het oog op de toekomst bouwde hij de varkenstak naar 1.400...

Lees verder

Twijfel over effect emissie-arme stalvloeren

De Raad van State heeft geoordeeld: er is teveel twijfel over het effect van emissie-arme stalvloeren in koeienstallen. Vergunningen voor zeker twee soorten...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt DLV Advies gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons Privacybeleid