Huur een dak

Publicatiedatum: 21 november 2017

Kopen, leasen of het dak van de ligboxenstal verhuren. De mogelijkheden om iets te doen met zonne-energie, vaak in combinatie met asbestsanering, worden groter. Dat is maar goed ook, want er moet in Nederland 90 miljoen vierkante meter aan asbest van de boerendaken.

Steeds meer agrarische bedrijven kiezen voor een lease- of een dakhuurconstructie bij het plaatsen van zonnepanelen, bevestigt Joan van den Heuvel van DLV Advies aan Nieuwe Oogst. Bij huren krijgt de boer een maandvergoeding voor het beschikbaar stallen van zijn dak. De asbestsanering kan bij sommige gevallen in de huurprijs worden verrekend. 

Volgens Van den Heuvel kan zowel de lease- als de verhuurconstructie een oplossing zijn voor boeren die geen dikke beurs hebben of geen rompslomp van de zonnepanelen willen hebben. Wel waarschuwt bij boeren om goed naar de voorwaarden te kijken. “Je tekent vaak wel voor vijftien jaar een contract met een partij. Dan is het essentieel om goed te weten wat je rechten en plichten zijn.”

Van den Heuvel stelt dat boeren wel bezig zijn met asbestsanering, maar dat het tempo vooral wordt bepaald door de financiële middelen. En die houden niet altijd over. “Met de huidige subsidieregeling saneer je elk jaar 5 tot 6 miljoen vierkante meter, terwijl er nog 90 miljoen vierkante meter gesaneerd moet worden. Dat schiet niet op.”

Lees het uitgebreide artikel op de website van Nieuwe Oogst.

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden