Inzicht in energiebesparing

Publicatiedatum: 12 november 2015

Door energie slim in te kopen kunt u veel besparen op uw energierekening. Vaak is er nog meer te besparen door het energieverbruik omlaag te brengen. Inzicht in het energieverbruik levert vaak verrassende resultaten op. Met een aantal simpele aanpassingen is er vaak veel energie, en dus veel geld, te besparen.

Door energie slim in te kopen kunt u veel besparen op uw energierekening. Vaak is er nog meer te besparen door het energieverbruik omlaag te brengen. Inzicht in het energieverbruik levert vaak verrassende resultaten op. Met een aantal simpele aanpassingen is er vaak veel energie, en dus veel geld, te besparen.

Gratis check op energieverbruik
Wilt u weten wat de stand van zaken op uw bedrijf is? DLV Advies helpt u graag dit inzicht te krijgen. Via onze website kunt u vrijblijvend en gratis uw energieverbruik laten vergelijken met het sectorgemiddelde op basis van bedrijfsomvang. Bij grote afwijkingen van het gemiddelde is het verstandig de oorzaken te achterhalen en te kijken waar slimme besparingen mogelijk zijn. Dat kan met de Energiescan

Energiescan
De Energiescan biedt allereerst inzicht in het energieverbruik. Zowel het stroom- en gasverbruik worden in beeld gebracht per bedrijfsonderdeel als ook het privé verbruik. De resultaten vergelijken we met de norm en met soortgelijke bedrijven. Zo ontdekt u of het energieverbruik op uw bedrijf boven of onder gemiddeld is.

Praktisch besparingsadvies  
Daarna komt een specialist op uw bedrijf om een analyse van de situatie te maken. Nadien ontvangt u een rapport waarin inzichtelijk is gemaakt:
•    hoeveel energie ieder onderdeel op uw bedrijf verbruikt,
•    waar u goed scoort en waar u energie kunt besparen,
•    adviezen over hoe energie kunt besparen,
•    welke investeringen er eventueel nodig zijn om besparingen te realiseren,
•    welke fiscale mogelijkheden en subsidies er mogelijk zijn bij het besparen van energie

Direct aan de slag met energiebesparing
Zo kunt u direct aan de slag met energiebesparing op uw bedrijf. De Energiescan is toepasbaar binnen ieder agrarisch bedrijfstype. Jan Pijnenburg is specialist op het gebied van energiebesparing in de varkenshouderij. Ton van Esch is de specialist bij melkvee. 

Alvast enkele besparingstips:
•    Goed onderhoud van apparatuur zorgt voor een fors lager energieverbruik. 
•    Maak een jaarplanning voor de schoonmaak van apparaten en installaties die veel stroom verbruiken, zoals luchtwassers. Want hoe dichter dat zit hoe meer tegendruk er is en hoe meer energie er verbruikt wordt. 
•    Zorg voor een goede afstelling van ventilatoren. Dit heeft een grote invloed op het energieverbruik. 

 

 

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden