Nieuwe asbestsubsidie 2016

Publicatiedatum: 09 december 2015

Voor het verwijderen van asbest is vanaf januari €4,50 per vierkante meter subsidie beschikbaar. Het maximale subsidiebedrag is €25.000 per adres. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekendgemaakt.

Deze subsidie is te combineren met de provinciale subsidieregeling van het saneren van asbestdaken, ‘asbest er af zonnepanelen erop’. Die subsidie bedraagt ook €4,50 per vierkante meter asbestdak. Het maximale subsidiebedrag is €15.000. Deze regeling zou oorspronkelijk in september 2015 eindigen, maar de meeste provincies hebben de regeling verlengd tot en met oktober 2016. 

€9 subsidie voor asbestsanering 

Daarmee kunnen agrarische bedrijven en eigenaren van voormalige agrarische gebouwen in aanmerking komen voor in totaal €9 subsidie voor het saneren van een asbestdak. Het is daarom nu extra interessant om de mogelijkheden van asbestsanering, eventueel in combinatie met de plaatsing van zonnepanelen te bekijken.

Saneren zonder zorgen 

Bij het saneren van asbest zijn er verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor alleen een nieuw dak plaatsen, of tegelijkertijd het gebouw renoveren. Ook kunt u kiezen voor sloop van het gebouw, waarbij u mogelijk nog gebruik kunt maken van compensatieregelingen. Bij de overweging om wel of niet nu het asbest te saneren is het ook goed de risico’s in beeld te hebben. Staan uw gebouwen met asbest bijvoorbeeld in de buurt van woningen en heeft u geen asbestverzekering? Dan zullen de kosten erg hoog zijn wanneer de asbest zich verspreid door brand- of stormschade.

Schakel een specialist in

De specialisten van DLV Advies geven u in een persoonlijk gesprek graag een advies op maat over welke opties u heeft en wat het beste past bij uw situatie. Dit kost slechts € 125. Wilt u hier gebruik van maken, laat dan hier uw gegevens achter. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Theo Mulders.

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden