Open dag kistenbewaring Mts. Koenraadt - Heerink

Publicatiedatum: 15 december 2015

Vrijdag 8 januari van 13:00 tot 19:00 uur organiseert DLV Advies een open dag bij het akkerbouwbedrijf van Maatschap Koenraadt-Heerink, Tollebekerweg 6 te Espel. Espel. Zij bouwden een nieuwe bewaarplaats met verwerkingsruimte en luifel van 3.000 m² voor pootgoed, uien en peen.

Het is voor de familie Koenraadt een hele verandering, een eigen kistenbewaring voor 3.200 kisten met sorteerruimte. De sorteermachine die op de andere locatie een groot deel van de schuur innam is qua formaat in de nieuwe sorteerruimte ondergeschikt aan de ruimte geworden. Praktisch, duurzaam en flexibel waren de wensen. De wensen zijn door DLV Advies verwerkt in het ontwerp en begeleidt tot een goede uitvoer in het bouwtraject.

Centrale verwerkingsruimte

De nieuwe kistenbewaring ligt precies tussen Espel, Tollebeek en Emmeloord in en is ondanks zijn forse afmeting mooi geïntegreerd in het landschap. De bewaarplaats met verwerkingsruimte en luifel bestaat uit bijna 3.000 m² en herbergt 6 cellen voor pootgoed, uien en peen.
De omvang van het bedrijf vereist een goede interne logistiek. Daar is bij het ontwerp veel aandacht aan besteed. Zo is de verwerkingsruimte centraal in het gebouw gesitueerd, de bewaarcellen links en rechts naast deze ruimte. De cellen zijn op die manier snel bereikbaar en dit houdt de rijlijnen kort.
Alle cellen zijn multifunctioneel, zo kan een van de uiencellen worden gebruikt als bewaarcel van peen. De cellen zijn allen voorzien van koeling, die gevoed worden door een duurzame CO2-propaankoeling. In onderzoek- en testfase zijn de zuigkleden over de volledige breedte van de kistenrij.
Bedrijven die bij het akkerbouwbedrijf of de nieuwbouw zijn betrokken zullen zich tijdens deze dag presenteren.

Kortom, voor iedereen is er op dit bedrijf veel te zien en te leren!

Voor meer informatie over deze open dag kunt u contact opnemen met Barry Akkerman.

 

 

Hoe krijg je meer daglicht in bestaande varkensstal?

De eisen van het Beter Leven-keurmerk worden vanaf 1 januari 2025 aangescherpt, waaronder die voor daglicht. Bij nieuwbouw kun je hiermee rekening houden....

Lees verder

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden