Open dag vleesvarkensbedrijf Jansens

Publicatiedatum: 03 mei 2018

Op vrijdag 11 mei aanstaande bent u van harte welkom om het vleesvarkensbedrijf van Eric Jansens in Alphen te bekijken. Hij stelt zijn bedrijf open voor publiek van 13.30 tot 17.00 uur. 

Eric Jansens is in 2017 begonnen met de nieuwbouw op locatie Hondseind 17 te Alphen. De nieuwbouw biedt plaats aan 2.688 vleesvarkens en voldoet aan de MDV (Maatlat Duurzame Veehouderij). De realisatie van deze nieuwe vleesvarkensstal is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie Noord-Brabant.

Theo Mulders, projectleider bouw, begeleidde onderdelen van deze bedrijfsverplaatsing. Zo werd het subsidietraject verzorgd door DLV Advies. De nieuwe locatie werd onze makelaars getaxeerd. Rondom de bouw vroeg Theo de vergunningen aan en maakte het ontwerp en de tekeningen. Hij verzorgde de aanbesteding en begeleidde bij de sloop van oude stallen op deze locatie. Ook begeleidde hij het proces bij de bouw van de nieuwe locatie. 

Wat is er te zien?

  • 14 afdelingen met 16 hokken van 12 vleesvarkens (met optie samenvoeging tot 8 hokken)
  • Roostervloer en prefab bolle vloer met vloerverwarming en rondpomp systeem
  • Kunststofhokinrichting met brandklasse B
  • CDI voersysteem: ‘Fast V3’
  • Custers air plafondsysteem
  • Fancom ventilatieregeling
  • Groba groepsfeeders
  • Installaties Verwarming, Elektrisch en luchtwassing middels een  biologische combi wasser
  • Lichtstraat over gehele stallengte melkwit 3%


Graag tot ziens op de open dag. U bent van harte welkom van 13.30 tot 17.00 uur aan Hondseind 17 in Alphen. 

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

De heropbouw van Takii

Drie jaar geleden werd Takii, een bekend zaadveredelingsbedrijf, getroffen door een verwoestende brand die het pand volledig in de as legde. In de nasleep...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden