Paul Bens gaat door als adviseur Financieel Management

Publicatiedatum: 26 februari 2024

Per 1 juli a.s. draagt Paul Bens het formele leiderschap als Algemeen Directeur bij DLV Advies over. Paul blijft met trots (zo zegt hij zelf), als adviseur betrokken waar hij zich nog meer zal inzetten op klant- en projectwerk. Paul beschouwt deze verandering zelf als een logisch vervolg.

“Niks mooier dan mensen die je het vertrouwen geven om hun vragen met je te delen. En wat een kick als het uitkomt zoals je het gepland hebt”, antwoordt Paul op de vraag waar nu zijn passie ligt. Al meer dan 30 jaar is hij in verschillende rollen betrokken geweest bij de veehouderij, waar hij naast het advieswerk bij individuele bedrijven zich ook bezighoudt op sectorniveau. “En of dit nu met ketenpartijen, periferie of overheid is, altijd met de gedachte: welk voordeel levert het op voor de klant?”

Hoe complexer het vraagstuk, hoe beter

Dat denken vanuit de klant komt voort uit zijn interesse in de economie van de veehouderij. Paul: “Dat klopt, en hoe complexer het vraagstuk, hoe gedrevener ik word. Naar mijn mening is er voor alles een oplossing. Mijn deur staat dan ook wagenwijd open voor iedereen die behoefte heeft om te sparren. Dat kunnen collega’s zijn, maar ook klanten wandelen met grote regelmaat binnen. En dat is in al die jaren niet veranderd. Ik krijg er nog steeds energie van.”

Energie krijgen van advieswerk

Die deur blijft overigens wagenwijd open. Per 1 juli 2024 zal Paul Bens zijn formele leiderschap naast zich neerleggen. “Sinds 2005 heb ik de rol van Algemeen Directeur vervuld, maar ben daarnaast ook altijd meewerkend voorman geweest in de rol van adviseur Financieel Management. Dit geldt overigens voor iedere managementfunctie in ons bedrijf, waarbij elke manager als meewerkend voorman zijn rol invult. Dat maakt het bedrijf ook zo mooi en typeert de cultuur van DLV Advies. De directiesleutel geef ik nu vol vertrouwen door aan Harm Wientjes en ik ga me volledig richten op advisering en projectwerk.”

Blik vooruit

“Ik ben nog lang niet klaar, maar laat me dan ook even terugblikken op de afgelopen periode. Inmiddels is DLV Advies bijna 20 jaar zelfstandig en heeft het zijn plek in de agrarische sector meer dan bewezen. En daar ben ik best trots op! Mooi dat ik daar in mijn rol als adviseur deel van uit kan blijven maken”, besluit Paul.

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Deadline nadert: vraag nu uitstel aan voor aangescherpte eisen Beter Leven-keurmerk

Met de aangescherpte eisen van het Beter Leven-keurmerk (BLk), die per 1 januari 2025 ingaan, staan veel varkenshouders voor een uitdaging. Door de aanhoudende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Paul Bens

Adviseur Financieel Management
0413 33 68 00
Stuur e-mail
Meer over Paul

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden