6 miljard voor SDE+ voorjaarsronde 2018

Publicatiedatum: 14 december 2017

Het budget voor de SDE+ voorjaarsronde 2018 is opnieuw € 6 miljard. In het najaar wordt een tweede openstellingsronde verwacht. De SDE+ maakt de uitrol van hernieuwbare energie versneld mogelijk. Net als in voorgaande jaren staat de SDE+ in 2018 open voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals wind, biomassa, zon, geothermie en water.

Voorjaarsronde

De eerste ronde is geopend van 13 maart tot en met 5 april 2018. Net als in 2017 is er in 2018 per ronde sprake van één integraal budgetplafond voor alle technologieën, waarbinnen de technologieën op basis van de kostprijs concurreren om beschikbare middelen. De voorjaarsronde heeft in 2018 drie fases. In de eerste week kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal 9 cent/kWh ingediend worden. Vervolgens wordt de regeling stapsgewijs ook opengesteld voor duurdere projecten tot 11 en 13 cent/kWh. 

Wijzigingen in correctiebedrag zonnepanelen

De SDE-openstelling is nog steeds interessant om onder andere de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. De belangrijkste wijziging van de regeling voor zonnepalen ten opzichte van 2017 zit in het correctiebedrag. Er wordt vanaf 2018 een verschil gemaakt in het correctiebedrag tussen zelfverbruikte stroom en teruggeleverde stroom:

  • Bij projecten tot 1 MW wordt de SDE voor netgeleverde stroom met 3,8 cent gecorrigeerd en zelfverbruikte stroom met 6,3 cent/kWh
  • Bij projecten boven de 1 MW wordt dit met respectievelijk 3,8 en 5,5 cent gecorrigeerd.

ISDE: € 100 miljoen

Verder wordt in 2018 ook weer de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) opengesteld voor een bedrag van 100 miljoen. Met de ISDE stimuleert het kabinet de aanschaf van kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare warmte. Binnen deze regeling kunnen zakelijke gebruikers en particulieren subsidie krijgen bij de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen met een klein vermogen. 

Laat u informeren over de (I)SDE-mogelijkheden

DLV Advies heeft veel ervaring met SDE-regeling en vraagt de regeling altijd op naam van de eindgebruiker aan. Wilt u een SDE-aanvraag laten verzorgen of heeft u vragen over toepassingsmogelijkheden en economisch rendement neem dan contact op met Joan van den Heuvel (regio Zuid en West) of Stijn Haarhuis (regio Oost en Noord) . 

Of vul hier uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden