Energiecontract verlengen

Publicatiedatum: 31 oktober 2018

Als je energiecontract binnenkort afloopt, dan is het de moeite waard om de energietarieven opnieuw te vergelijken. Door elk jaar je contract opnieuw onder de loep te nemen, voorkom je dat je niet teveel gaat betalen.

“Veel mensen hebben eigenlijk geen idee wat voor een energiecontract ze hebben. Vaak is dit een energiecontract voor onbepaalde tijd, waardoor eigenlijk op ieder moment overgestapt kan worden naar een voordeliger leverancier", zegt Kees van Ham, adviseur energie bij DLV Advies. Hij benadrukt dat je, ook als je een contract voor bepaalde tijd hebt, het loont om verder te kijken. Je betaalt bij overstappen dan wel een overstapboete, maar in sommige gevallen ben je hiermee alsnog goedkoper uit. "Helaas komen we vaak situaties tegen bij klanten dat er niet nagedacht is of een energiecontract wel bij de huidige bedrijfsvoering past. Er is puur gekeken naar het tarief en niet naar vastrechtkosten, terugleververgoedingen, op- of afslagen op de afgesproken tarieven, opzegtermijnen enz. Mijn mening is dat een goede keuze niet gemaakt kan worden door iemand die enkel door de telefoon wat tarieven afgeeft, zonder de bedrijfssituatie te kennen."

Gas- en elektraprijzen stijgen

Sinds 2017 zijn de gas- en elektraprijzen aan het stijgen. “Of deze tendens door blijft gaan is lastig in te schatten, maar er zijn wel factoren aan te wijzen die invloed hebben op een lagere of hogere energieprijs. Zoals economische ontwikkelingen, politiek en een fluctuerende olieprijs", aldus Kees. Lees hierover in het eerder gepubliceerde artikel Inzicht in marktontwikkelingen.

Kees vervolgt: “Gezien deze ontwikkelingen schat ik in dat de energietarieven de komende tijd nog licht blijven stijgen. Ik adviseer nu vaak om het huidige energietarief voor een langere periode vast te zetten, zodat men zekerheid heeft om op lange termijn een voordelige prijs te behouden.”

Heeft u nog geen energiecontract via DLV Advies? DLV Advies bemiddelt voor haar klanten in zowel in- als verkoop van elektra en gas. De adviseurs energie bekijken uw huidige situatie en het verbruik en zorgen voor een passend voorstel voor de komende periode. Bent u nieuwsgiering naar onze prijzen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Vraag offerte inkoop energie aan 

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden