Subsidieregeling asbest/zonnepanelen Zuid-Holland

Publicatiedatum: 14 juli 2017

De provincie Zuid-Holland heeft de subsidieregeling ‘Asbest eraf? Zon erop! Zuid-Holland 2017’ gepubliceerd. Eigenaren van panden met asbestdaken vanaf ongeveer 246 m² worden door de subsidieregeling gestimuleerd het dak met asbest te vervangen door een dak met zonnepanelen. Het subsidieplafond bedraagt € 850.000. 

De subsidie is beschikbaar voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen op een dak waarvan het asbest ten hoogste 12 maanden voor de datum van de aanvraag voor subsidie is verwijderd of nog verwijderd moet worden. Uitsluitend privaatrechtelijke rechtspersonen komen in aanmerking voor subsidie. De subsidie bedraagt € 80 per kW aan zonnepanelen tot maximaal 45% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 100.000. De ingediende aanvragen worden verdeeld op volgorde van binnenkomst.

Hoofdvoorwaarden op een rijtje:

  • Subsidie op zonnepanelen. Max € 80 / kW, met een minimaal systeem van 40 kW, dus minimaal € 3.200 subsidie. Netto komt dit neer op circa 10% subsidie op de aanschaf.
  • Oppervlakte zonnepanelen mag niet meer zijn dan te verwijderen oppervlakte asbest.
  • Ook aan te vragen voor bedrijven die al asbest verwijderd hebben, niet langer dan 1 jaar terug, gerekend vanaf aanvraag datum subsidie.
  • Max € 100.000 per aanvraag.
  • Toekenning op volgorde van binnenkomst.

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden