RTL Nieuws duikt in NVWA dossiers

Publicatiedatum: 30 november 2017

Meerdere varkenshouders hebben in de afgelopen dagen een brief van de NVWA ontvangen. RTL Nieuws gaat een nieuwsuitzending wijden aan welzijnsproblematiek in de veehouderij en heeft daartoe een WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) verzoek ingediend bij de NVWA, waarin gevraagd wordt de stukken die hier betrekking op hebben openbaar te maken.

NVWA vraagt in de brief aan de varkenshouders om, indien gewenst, de voor het bedrijf relevante informatie die niet prijs gegeven mag worden anoniem te maken. Denk dan aan NAW gegevens, maar ook aan relatienummer, KvK nummer ed. 
De bedrijven die aangeschreven zijn hebben in 2015-2016 een controle gehad, waarbij tekortkomingen zijn geconstateerd. 

Geldt dit ook voor u?

Als niet wordt gereageerd op de brief zal het betreffende document, met persoonlijke gegevens, ter beschikking worden gesteld aan RTL Nieuws en bestaat de kans dat zij de betreffende veehouder daarover gaan benaderen. 
U moet de reactie met zienswijze binnen 2 weken na dagtekening van de brief terug sturen, dat vraagt dus om een snelle reactie. De zienswijze is beschikbaar, wij staan u hier graag in bij.

Schadepreventie helpt boeren uit de brand

Ondanks bestaande actieplannen, met als doel het aantal stalbranden en het aantal dieren dat daarbij om het leven komt aanzienlijk te verminderen, worden...

Lees verder

Impact van wateroverlast

In verschillende regio’s heeft de wateroverlast van afgelopen weken grote gevolgen voor mens en dier; ook agrarische ondernemingen kampen met flinke...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco