Kenianen vergaren kennis

Publicatiedatum: 09 augustus 2016

Een groep van zeven Keniaanse professoren van de Pwani Universiteit was te gast in Nederland om diverse bedrijven in de agrarische sector te bezoeken. DLV Advies werkt samen met hen in een kennisproject, vrij vertaald 'Innovatief leren over agrarisch ondernemen'. In het project werken ze aan de ontwikkeling, de implementatie en het onderhouden van educatieprogramma’s in voedselzekerheid. Daarnaast wordt er in Kenia een boerderij gerund voor training en onderzoek. De Keniaanse professoren hebben interesse in de genetica van koeien, konijnen productie en watermanagement.

DLV Advies biedt in dit project als adviesbureau de kennis aan. Daarnaast biedt KI de technische kennis die nodig is in dit project. Ook werken TU Delft en Q-point samen in dit kennisnetwerk.

De Keniaanse professoren brachten samen met Niek Groot Wassink, adviseur rundvee bij DLV Advies, een bezoek aan melkveebedrijf de Vennekes in Herpen. Hier werd doorgepraat over hoe binnen een melkveebedrijf data verzameld en geanalyseerd wordt. De ondernemer legde uit dat de gegevens over de koe, de melk en het voer voor hem de belangrijkste data zijn en wat hij kan concluderen uit deze gegevens. 

De dag werd afgesloten op een konijnenbedrijf. De heren hebben al kennis over konijnen en willen dit graag uitbreiden in Kenia. Om die reden was het interessant voor de Kenianen om te zien hoe de Nederlandse ondernemer te werk gaat op zijn bedrijf. Zij waren bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in de keuze van het ras. 

Voor meer informatie over dit kennisproject kunt u terecht bij Harm Wientjes, projectaccountmanager, via h.wientjes@dlvadvies.nl of 06 20 39 82 71 of Niek Groot Wassink, adviseur rundvee, via n.grootwassink@dlvadvies.nl of 06 13 37 91 07).

Sturen op bigkwaliteit levert veel extra euro’s op

Het is voor varkenshouders belangrijk om de effecten van aanpassingen in de kraamstal financieel meetbaar maken, om zo het bedrijfsresultaat te verbeteren....

Lees verder

Investeringen vervroegen na goed varkensjaar

Veel varkensbedrijven zullen in 2019 een positief bedrijfsresultaat halen en moeten daar mogelijk belasting over afgedragen. DLV Advies roept varkenshouders...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar