Binnenkort uitbetaling betalingsrechten

Publicatiedatum: 05 november 2019

RVO start vanaf december met het uitbetalen van de betalingsrechten over het jaar 2019. Vanaf dit jaar verstuurt RVO een groot deel van de beslissingen al eerder, vanaf begin november. Als u subsidie krijgt, staat het geld in de eerste week van december al op de rekening. De laatste beslissingen zullen uiterlijk eind juni 2020 verstuurd worden.

In 2019 wijzigden een aantal voorwaarden voor de uitbetaling van betalingsrechten, de vergroeningsbetaling en de graasdierpremie. Ook was een voorwaarde over de proefmaatschappen voor jonge landbouwers gewijzigd.

Basisbetaling, vergroeningsbetaling en betaling jonge landbouwers

RVO.nl doet er alles aan om vanaf december de basisbetaling, de vergroeningsbetaling en eventueel de extra betaling jonge landbouwers in één keer te betalen, zo laat zij in haar nieuwsbrief weten.

De beslissing en uitbetaling vindt plaats tussen 1 december 2019 en 30 juni 2020. Op 31 december 2019 heeft, volgens RVO, minimaal 95% van de aanvragers een beslissing over de basisbetaling. Dat kan een toewijzing met betaling of een afwijzing zijn. De graasdierpremie is een aparte regeling en daarom is de betaling ook apart van andere directe betalingen. Vanaf 1 maart 2020 stuurt RVO een aparte beslisbrief en betaling voor de graasdierpremie.

Controleer de beschikking betalingsrechten

Het is van belang de beschikking die u ontvangt goed te controleren. Als er iets niet klopt moet u binnen zes weken reageren. Wilt u hulp bij het controleren van de beschikkingen, neem contact op met uw DLV Advies adviseur of een van de DLV Advies specialisten op het gebied van mest.

Lees hier ook de eerdere berichtgeving over de wijzigingen van de voorwaarden voor de betalingsrechten in 2019.

Sterke daling stikstofbodemoverschot in 2023

“Het stikstofoverschot op de bodembalans dient als richtlijn in het streven naar lagere nitraatconcentraties in het grondwater en betere benutting...

Lees verder

Subsidie behoud grasland gaat op 15 juli open

Voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie is er de komende jaren de subsidie behoud grasland beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om het aantrekkelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden