SDE+ openstelling in oktober

Publicatiedatum: 27 juli 2017

Na een eerste succesvolle openstelling van de SDE+ begin dit jaar volgt er nu een tweede openstelling van 3 tot 26 oktober. In deze ronde is er opnieuw 6 miljard euro beschikbaar, welke in 3 fases opengesteld zal worden. De SDE-openstelling is nog steeds interessant om onder andere de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren.

Wijziging basisbedrag zonnestroom-projecten

Voor zonnestroom veranderen er een aantal zaken t.o.v. de eerste openstelling dit jaar. Het maximum aanvraagbedrag voor zonnestroom wordt, naar aanleiding van nieuwe inzichten op basis van de voorjaarsronde 2017, verlaagd van 0,125 euro/kWh naar 0,117 euro/kWh. 

Kleinschalige zonneprojecten sneller in productie

Kleinschalige zonneprojecten kleiner dan 1 MW moeten sneller dan voorheen in productie komen. Dit betekent dat kleinschalige projecten in deze categorie binnen anderhalf jaar na afgifte van een beschikking stroom moeten produceren. Voorheen was dat binnen drie jaar.

Biomassa niet in regeling

De belangrijkste wijziging bij deze openstelling is dat bij- en meestook van biomassa niet meer in aanmerking komt voor financiering vanuit de SDE+ in deze ronde. In het Energieakkoord is namelijk afgesproken dat bij- en meestook van biomassa SDE+ subsidie krijgt tot het maximum van 25 PJ. Dit plafond is bereikt.

SDE-aanvraag mogelijk op basis van no cure no pay

DLV Advies heeft al vele SDE-subsidies aangevraagd. Dit doen we tegen zeer scherpe tarieven en desgewenst ook op basis van no cure no pay. Wilt u een SDE-aanvraag laten verzorgen of heeft u vragen over toepassingsmogelijkheden en economisch rendement neem dan contact op met een van onderstaande specialisten:
- voor Oost en Noord Nederland: Thomas Kruders en Stijn Haarhuis 
- voor West Nederland: Ton van Esch
- voor Zuid Nederland: Joan van den Heuvel

Of vul hier uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden