Meld je aan voor een demo in ‘De week van de duurzame ondernemer’

Publicatiedatum: 07 maart 2024

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart stellen verschillende Brabantse agrarische ondernemers hun bedrijf open om de innovaties te demonstreren die zij hebben doorgevoerd om hun bedrijf klimaatbestendiger te maken.

Tijdens deze demonstraties worden praktische innovatieve maatregelen getoond, waaronder mestvergisting, duurzame energieproductie, agroforestry, en duurzaam water en bodembeheer.

Klimaatbewust ondernemen

De week is bedoeld voor agrarische ondernemers en biedt de mogelijkheid tot kennisdeling, waarbij zij kunnen zien hoe collega’s effectief omgaan met deze uitdagingen en laten zien hoe het wél kan.

11 maart 2024: Agroforestry

Wil je een kijkje nemen bij een van de pioniers op het gebied van agroforestry, zoals John Heesakkers van de Janmiekeshoeve in Mariahout. Kijk dan voor meer informatie en meld je aan.

11 maart 2024: Wateradaptie in de melkveehouderij

Ben jij benieuwd hoe je als melkveehouder natuur inclusief en biologisch kan ondernemen? Kom naar familie Dankers en leer meer hierover. Meer informatie over en aanmelden

12 maart 2024: Mono mestvergisting & elektriciteitsproductie

Gijs en Jack van Poppel geven een demo over mono mestvergisting & elektriciteitsproductie op het erf. Meer informatie en aanmelden.

12 maart 2024: Integraal aanpakken klimaat & stikstof

Melkveehouder Gerard Noordman in Sterksel pakt huidige uitdagingen integraal aan. Benieuwd naar hoe hij zijn uitstoot reduceert? Lees hier meer informatie en om aan te melden

13 maart 2024: Groenbemesters

Tijdens deze demo-bijeenkomst vertelt Arjan over het Carbon Farming project, hoe hij omgaat met zijn bodem en welke voordelen dit heeft voor zijn bedrijf en voor het klimaat. Meer informatie en aanmelden.

13 maart 2024: Groen Gas

Frank van Genugten geeft een rondleiding en legt het proces van mestvergisting en stikstofstrippen uit. Meer informatie en aanmelden.

14 maart 2024: Zelfvoorzienbaarheid Eiwitbehoefte in de melkveehouderij

Tijdens de demo vertelt Joris Buijs over wat ze allemaal doen met Koeien en Kansen. Onder andere hoe ze zelfvoorzienend zijn geworden in hun eiwitbehoefte en wat ze doen voor het verlagen van hun carbon footprint. Meer informatie en aanmelden.

Mede mogelijk gemaakt door

Het project is mede mogelijk door steun van de provincie Noord-Brabant, ZLTO en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Sterke daling stikstofbodemoverschot in 2023

“Het stikstofoverschot op de bodembalans dient als richtlijn in het streven naar lagere nitraatconcentraties in het grondwater en betere benutting...

Lees verder

Subsidie behoud grasland gaat op 15 juli open

Voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie is er de komende jaren de subsidie behoud grasland beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om het aantrekkelijk...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden