Vind jouw opvolger óf het bedrijf van je dromen tijdens Boer zoekt Perspectief!

Publicatiedatum: 19 september 2023

Eén van de belangrijkste momenten in het leven van een ondernemer is de bedrijfsoverdracht. Jarenlang bouw je aan jouw onderneming en neem je de nodige risico’s. Maar wat als je uiteindelijk geen bedrijfsopvolger hebt? Of je studeert en wilt graag een agrarische onderneming starten, maar je kan binnen de familie geen agrarisch bedrijf overnemen. Of je wilt als jonge ondernemer doorgroeien. Waar liggen dan je mogelijkheden? Op dinsdag 17 oktober tussen 11.00 – 15.00 uur krijg je antwoord op deze vragen tijdens het evenement 'Boer zoekt Perspectief' in Baexem

Meld je dan gratis aan. Tijdens deze bijeenkomst delen experts van DLV Advies, Flynth, Joris Fiscaal Juristen, notaris Gerrits & van Gulick en Rabobank hun kennis op het gebied van bedrijfsovername en brengen we vraag en aanbod bij elkaar. 

Alternatief

Zo kun je als ervaren boer jouw levenswerk doorgeven aan een nieuwe generatie jonge boeren, ook als je zelf geen opvolger in de familie hebt. Dit kan een meer aansprekende optie zijn dan het aanbieden van je bedrijf aan de overheid.

Boer zoekt Perspectief

Ook voor jou als jonge boer biedt Boer zoekt Perspectief mooie kansen. Wanneer je thuis geen perspectief hebt om het bedrijf over te nemen óf wanneer je jouw bedrijf uit wil breiden met een nieuwe locatie. Boer zoekt Perspectief biedt je nú de kans om het bedrijf van je dromen tegen te komen!

Boeren met LEF denkt met je mee!

Specialist varkenshouderij Jan Beekmans: “Regelmatig zien we kansen in het koppelen van jonge potentiële agrarisch ondernemers met ervaren agrarisch ondernemers zonder opvolger. Hieruit volgde het idee voor Boer zoekt perspectief. Afgelopen jaar organiseerden we op een laagdrempelige manier een succesvolle eerste editie, met tot onze verrassing ruim 50 deelnemers! Genoeg reden voor een tweede editie...”

Deelnemen

Deze tweede editie, georganiseerd in samenwerking met LLTB en LAJK, vindt plaats op dinsdag 17 oktober tussen 11.00 – 15.00 uur en wordt georganiseerd in Baexem. Naast dat er net als vorig jaar experts op het gebied van bedrijfsovername aanwezig zijn die je alles kunnen vertellen over de juridische-, fiscale- en financiële aspecten die aan bod komen bij een bedrijfsoverdracht, is er dit jaar extra aandacht voor boeren die hun ervaringen delen. Geitenhouder Frank Brinkhaus en varkenshouders Evert Hendrikx en Ronnie Braks vertellen over hun ervaringen in het overnemen, uitbreiden en overdragen van een boerenbedrijf buiten de familie om!
Deelnemen? Meld je gratis aan via onderstaande knop. 

Meld je aan

Dit artikel is in aangepaste versie overgenomen van Boeren met LEF

Beeld: Voergroep Zuid
Bron: Boeren met LEF

Video: Arjan en Margriet Hendriks: van strategische verhuizing tot staloptimalisatie

Vanuit hun voormalige gemengde varkens- en melkveehouderij in Heerde dachten Arjan en Margriet Hendriks er al jaren over om zich verder toe te spitsen...

Lees verder

'Lastig object, maar uiteindelijk goed verkocht’

Anton Vermeulen en zijn partner Helma Bertens verkochten hun rundveebedrijf aan de Kasteellaan in Loon op Zand: een grote en statige boerderij, in combinatie...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden